1.Moja žena se zelo boji vseh psov, ki jih sreča. Ali naprava odžene tudi psa, ki ni napadalen? 2.Ali se te pes zapomni, če na njega nameriš Dazer2 in kako reagira na tebe ob ponovnem srečanju?

Dazer II je najučinkovitejši pri pseh, ki se poženejo za/proti človeku. Vzrok zato je v tem, da imajo takrat psi najbolj izostrene čute.
Mirni psi, ki so le radovedni, so bolj flegma in zato ne reagirajo s tako odločnim umikom, kot napadalni psi. Kljub temu so bo vaša žena z Dazerjem pri roki, počutila precej bolj brezskrbno in samozavestno pri srečanju tudi z mirnimi psi, kar bo še povečalo priložnost, da bo srečanje s psom minilo brez težav.

Psi, ki jih srečujemo pogosteje si nas vedno zapomnejo. Če proti njim uporabimo Dazer II, si zapomnijo tudi s tem poudarjeno našo avtoriteto. Izkušnje kažejo, da se nas bo pes prihodnjič izognil tudi, če ne bomo uporabili naprave – pri enih je ta učinek opazen kmalu, pri drugih po več ponovitvah. Če dlje časa naprave ne boste uporabili, bo ta “spomin” efekt pri psu zbledel. A ga lahko znova uveljavite z uporabo Dazer II. (Mimogrede: Dazer II se lahko uporablja tudi za trening psov. Seveda je najbolje, če to izvaja lastnik/vodnik psa.)

Prosimo, klikni tu, če ti je pogovor pomagal.
3 ljudem je odgovor v pomoč.


Objavljeno v:Odganjalec psov, Dazer II

← Vprašanja in odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.